Το ΖοοΜ σήμερα θα σας κάνει μια αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο διατηρούνται τα κρέατα στα σουβλατζίδικα!!!
Μετά από έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο βρήκαμε ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο διατηρούνται και τα ψάρια σε διάφορες ιχθυοκαλλιέργειες !!!
Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρά ...
ΞΕΡΕΤΕ λοιπόν τι βάζουν στον γύρο και γενικότερα στα κρέατα για να διατηρηθούν ;;; ΦΟΡΜΟΛΗ....
Ναι ναι καλά διαβάσατε ...Φορμόλη ...Πάμε λοιπόν να δούμε τι είναι η φορμόλη...
Η μεθανάλη ή φορμαλδεΰδη(φορμόλη) είναι το πρώτο και απλούστερο μέλος της οικογένειας των αλδεϋδών, με χημικό τύπο CH2O και σύντομο συντακτικό τύπο HCHO ή H2CO. Αποτελεί ακόμη το απλούστερο μέλος των «τυπικών» υδατανθράκων (δηλαδή των ανθρακούχων ενώσεων που έχουν την αναλογία ατόμων υδρογόνου - οξυγόνου 2:1, που έχει και το νερό, αλλά χωρίς να είναι πραγματικοί υδατάνθρακες, με τη βιοχημική σημασία) και είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη χημική ένωση με πολλές χρήσεις πιο γνωστές από τις οποίες είναι ως συντηρητικό, απολυμαντικό και αντισηπτικό με την εμπορική ονομασία «φορμόλη» ή «φορμαλίνη», η οποία είναι υδατικό διάλυμα φορμαλδεΰδης, στο οποίο, όμως, συνυπάρχει σε χημική ισορροπία με την εφυδατωμένη μορφή της, τη μεθανοδιόλη (HOCH2OH).
Στις συνηθισμένες συνθήκες (T = 25°C, P = 1 atm), η μεθανάλη είναι ένα άχρωμο αέριο και έχει μια χαρακτηριστική αποπνικτική και ερεθιστική οσμή. Είναι μια ένωση πρόδρομη πολλών άλλων χημικών ενώσεων. Το 2005 η ετήσια παγκόσμια παραγωγή της εκτιμήθηκε σε 23 εκατομμύρια τόννους.Με βάση λοιπόν τα παραπάνω τα οποία πήραμε από το ελληνικό wikipediaη φορμόλη ευθύνεται για τις ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΕΙΣ!!!
Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης της, τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί ένα σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011 το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program) περιέγραψε τη μεθανάλη ως ένα «...γνωστόανθρώπινο καρκινογόνο...» («...known to be a human carcinogen...»
Η μεθανάλη είναι μία ιδιαίτερα εύφλεκτη ουσία, άχρωμη και με πολύ δυνατή οσμή που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων στην κατασκευή πλαστικών και ξύλινων προϊόντων. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως για τη συντήρηση νεκρών, αλλά μπορεί να εντοπιστεί και σε προϊόντα ειδικά για ίσιωμα μαλλιών.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΤΡΩΜΕ...Η ΦΟΡΜΟΛΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ,ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΚ ΜΑΛΛΙΩΝ!!!
Συντήρηση πτώματος χωρίς Φορμόλης
Εξέταση τροφίμων γιά περιεκτικότητα φορμόλης
Ξεδιάντροπα και ξάστερα η νοθεία των τροφίμων στο Μπαγκλαντές συνεχίζει αμείωτη και προκαλεί μια μορφή τέχνης. Η υπουργός Εμπορίου συμβουλεύει να τρώνε λιγότερο. Οι έμποροι φρούτων στη Ντάκα παραδέχονται ότι δεν υπάρχει ούτε ένα φρούτα, όπου η φορμόλη ως συντηρητικό δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Δεν γλυτώνουν ούτε και όταν η ημερομηνία δεν έχει λήξει.
Σε εφαρμογή μια νέα τεχνική, αντί να βυθίζουν τα ψάρια σε φορμόλη για να αποφύγουν την σήψη, τα εργοστάσια πάγου παράγουν παγάκια ανάμικτα με φορμόλη και άλλα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται σε συσκευασίες ψαριών για να ξεγελάσουν τους καταναλωτές και τους ελεκτές της κρατικής υπηρεσίας, παραδέχεται ο πρόεδρος των εμπόρων ψαριών.
Ταρίχευση γάτας
Συνεχίζουμε παρακάτω με καταγγελίες από Θεσσαλονίκη το 2010 που βρήκαμε στο zougla.gr....
ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2010) ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΓΥΡΑΔΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΒΡΕΘΗΚΑΝ 1 ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ - ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ, 1 ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΣΑΡΗ - ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ, 1 ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΥΡΟΥΣ ΣΕ ΦΟΡΜΟΛΗ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΨΑΞΤΕ ΣΤΟ INTERNET ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΛΗΣ. ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 300.000 EURO. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ? ΚΑΝΕ κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΕ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΥΣ??????????????????
Τέλος θα σας δείξουμε γνωστές ιχθυοκαλλιέργειες με φορμόλη!!!!
Ποιες γνωστές ιχθυοκαλλιέργειες εμπλέκονται στη σκανδαλώδη υπόθεση ότι εμπεριέχουν φορμόλη; Tι ακριβώς είναι η φορμόλη και ποια η δράση της;
Δεν ήταν μόνο η αποκάλυψη της ροζ γλίτσας των McDonald’s που σόκαρε το καταναλωτικό κοινό. Την ώρα που οι ιχθυοκαλλιέργειες αναδεικνύονται σε κορυφαία εξαγωγική δύναμη της χώρας, το «παιχνίδι» χωρίς όρους και κανόνες, με δεκάδες παραβάσεις και τακτικές «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και την εμπλοκή της πολιτικής ζωής του τόπου σε κάθε επίπεδο, έρχονται να τα τινάξουν όλα στον αέρα.
Οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως δέχονται τα πυρά αναίτια, όμως το ρεπορτάζ της «Α» άλλο δείχνει: παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων, χρήση πολλαπλάσιων χώρων από εκείνους που οι άδειες προβλέπουν, και άδειες ακόμα και στις πιο τουριστικές περιοχές της χώρας όπου η θάλασσα γίνεται βιομηχανία γεμίζοντας με κλουβιά. Και κάπου εκεί ένα διατροφικό σκάνδαλο με ψάρια που ακόμα σέρνεται στα δικαστήρια, ενώ οι εν λόγω ιχθυοκαλλιέργειες –και αφού έχει αποφασιστεί το κλείσιμό τους– λειτουργούν με τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων.
Τι πραγματικά εστί φορμόλη. Διαβάζουμε : «Η φορμαλδεΰδη εμφανίζει αντισηπτική και απολυμαντική δράση και χρησιμοποιείται, με τη μορφή της φορμόλης, για την απολύμανση χεριών, εργαλείων και χώρων όπως δωμάτια νοσοκομείων και αποθηκευτικοί χώροι.
Έχει εξαιρετική μικροβιοκτόνο, βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο δράση, αλλά όταν χρησιμοποιείται γι’ αυτόν τον λόγο η συγκέντρωσή της δεν πρέπει να ξεπερνά το 0,5% ή το 0,9% σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Επίσης χρησιμοποιείται για τη διατήρηση ιστών βιολογικής προέλευσης, ενώ η πιο γνωστή χρήση της είναι για την αποστείρωση και προσωρινή συντήρηση ανθρώπινων ιστών μέχρι την τελική τοποθέτηση ή χρήση. Εξαιτίας της τοξικότητας της φορμαλδεΰδης και των προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με αυτήν, τα τελευταία χρόνια έχει αντικατασταθεί από άλλα λιγότερο επικίνδυνα συντηρητικά».
Εξαιτίας της ευρύτατης χρήσης της, τοξικότητας και ευφλεκτότητας, η έκθεση στη μεθανάλη αποτελεί έναν σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Το 2011 το Εθνικό Τοξικολογικό Πρόγραμμα των ΗΠΑ (US National Toxicology Program) περιέγραψε τη μεθανάλη ως ένα «…γνωστό ανθρώπινο καρκινογόνο…».
Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας η ΔΙΑΣ ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ εναντίον της οποίας – σύμφωνα με έγγραφο της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά κας Γρηγορίας Οικονομάκου και μετά την προκαταρκτική εξέταση από τους Πταισματοδίκες Πειραιά, Αθηνών και Ελευσίνας – έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση των άρθρων 26§1Α, 27§1, 98, 279α του Ποινικού Κώδικα τα οποία αναφέρονται σε «ενέργεια δόλο, έγκλημα κατ’ εξακολούθηση δηλητηριάζοντας πηγές και τρόφιμα»!
Ειδικά ως προς το τελευταίο, ο Ποινικός Κώδικας ορίζει πως «όποιος με πρόθεση δηλητηριάζει πηγές, πηγάδια βρύσες ή άλλες διοχετεύσεις ή δεξαμενές νερού, τρόφιμα ή άλλα τέτοια πράγματα που η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή βάζει μέσα σε κάποιο από αυτά τα αντικείμενα άλλες ύλες που μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο αποτέλεσμα, τιμωρείται με κάθειρξη. Αν από την πράξη επήλθε θάνατος, μπορεί να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη».
Πώς, όμως, μια μεγάλη εταιρεία με διεθνή παρουσία βρίσκεται εμπλεκόμενη σε μια τέτοια υπόθεση; Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται το 2010, οπότε και προκύπτει ότι η εν λόγω εταιρεία στις εγκαταστάσεις τωνιχθυοκαλλιεργειών της στον Πόρο χρησιμοποιούσε φορμόλη. Για την απολύμανση του χώρου, όπως επικαλείται η ίδια. Μόνο που η τεράστια ποσότητα των 77 τόνων προκαλεί πολλά ερωτήματα.
Σε επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2011 από επιθεωρητές περιβάλλοντος καταγράφηκαν δύο παραβάσεις: η χρήση φορμόλης και η… ανεξέλεγκτη χρήση φορμόλης! Διαβάζουμε στο έγγραφο των επιθεωρητών: «Η εταιρεία “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” χρησιμοποιεί φορμόλη (διάλυμα φορμαλδεΰδης ~37% κ.β.) στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο ενώ δεν προβλέπεται η χρήση του εν λόγω σκευάσματος στις εγκριθείσες μελέτες και τους εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους.
Επισημαίνεται ότι η φορμαλδεΰδη θεωρείται τοξική και ύποπτη καρκινογένεσης και ότι χρειάζεται ειδική προσοχή στο χειρισμό της.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ :
Στις 04-06-2010 βρέθηκαν δοχεία που περιείχαν περίπου 2 τόνους φορμόλης μπροστά στο Λύκειο του Πόρου τα οποία προορίζονταν για τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΔΙΑΣ. Η Υπηρεσία μας με το (17) σχετικό έγγραφό της ζήτησε από την εταιρεία στοιχεία για τις ποσότητες φορμόλης που είχε προμηθευτεί και για τη χρήση του εν λόγω σκευάσματος στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο. Η εταιρεία με το (18) σχετικό δήλωσε ότι η φορμόλη χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη συντήρηση των νεκρών ψαριών πριν τη μεταφορά τους προς τελική διάθεση από την εταιρεία KAFSIS (σ.σ. Για να μην μυρίσουν;) και τον ψεκασμό των χρησιμοποιημένων διχτύων ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα μεταφοράς ασθένειας από μονάδα σε μονάδα, εφόσον τα δίχτυα χρησιμοποιούνται σε περισσότερες της μίας μονάδες.
Όμως η εταιρεία ΔΙΑΣ, σε έγγραφο προς την Υπηρεσία μας (σχετ. 16) μετά από έλεγχο που είχε διενεργηθεί τον Μάρτιο του 2009 είχε δηλώσει ότι μετά τη σύναψη σύμβασης με την εταιρεία KAFSIS (1-8-2009) “τα νεκρά ψάρια μεταφέρονται καθημερινά στις χερσαίες εγκαταστάσεις στη θέση Μπίστι και τοποθετούνται σε ειδική κατάψυξη…” όπως διαπιστώθηκε και κατά τις αυτοψίες στις 01-03-2011 και 06-04-2011 και όχι ότι γίνεται χρήση φορμόλης για τη συντήρησή τους μέχρι να παραληφθούν από την εταιρεία KAFSIS».
Οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς της εταιρείας είναι ξεκάθαρες, ενώ ακόμα και η χρήση της φορμόλης στα δίχτυα και σε μεγάλες ποσότητες γεννά άλλα ερωτήματα. Συνεχίζουν οι επιθεωρητές : «Από τα προσκομισθέντα παραστατικά προέκυψε ότι η εταιρεία ΔΙΑΣ είχε προμηθευτεί περίπου 77 τόνους φορμόληςαπό τον Ιανουάριο του 2008 έως και τον Ιούνιο του 2010 για τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο, γεγονός που δείχνει τη συστηματική και εκτεταμένη χρήση του σκευάσματος στις παραπάνω μονάδες.
Κατά τις επιθεωρήσεις που πραγματοποίησε η ΕΥΕΠ την 01η-03-2011 και 06-4-2011 στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειαςτης εταιρείας “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” στον Πόρο, ο υπεύθυνος της εταιρείας δήλωσε ότι από τα μέσα Ιουνίου του 2010 δεν χρησιμοποιείται πλέον φορμόλη. Όμως βρέθηκε φορμαλδεΰδη σε δείγματα που ελήφθησαν από ψεκαστήρες και δοχεία άλλων απολυμαντικών (στη χημική σύσταση των οποίων δεν περιέχεται φορμαλδεΰδη), γεγονός που αποδεικνύει ότι η χρήση του εν λόγω σκευάσματος συνεχίζονταν».
Όπως εξήγησαν χημικοί στην «Α», μετά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν θα υπήρχαν ανιχνεύσιμα ίχνη φορμόλης. Πόσω δε όταν τα δοχεία χρησιμοποιούνταν για άλλες χρήσεις! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί πως η ίδια η εταιρεία στο απολογητικό της υπόμνημα αναφέρει πως χρησιμοποιούσε τη φορμόλη ως απολυμαντικό μέσο!
Όσον αφορά την ανεξέλεγκτη διάθεση φορμόλης, οι επιθεωρητές σημειώνουν : «Με βάση τα διαπιστωθέντα κατά τις επιθεωρήσεις της ΕΥΕΠ, τα σχετικά παραστατικά και τις δηλώσεις της εταιρείας “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” μεγάλες ποσότητες φορμόλης κατέληξαν στην ατμόσφαιρα, τη θάλασσα και το έδαφος.
»Ζητήθηκε από την εταιρεία ΔΙΑΣ να υποβάλει πλήρη στοιχεία για τη χρήση φορμόλης στις μονάδεςιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο (τρόπος εφαρμογής, απαιτούμενες ποσότητες και συγκεντρώσεις για κάθε χρήση) που να αιτιολογούν επαρκώς την κατανάλωση των 77 τόνων φορμόλης που προμηθεύτηκε κατά τα έτη 2008-2010 καθώς και την τελική άμεση ή έμμεση διάθεση του εν λόγω σκευάσματος στο περιβάλλον. Ζητήθηκε επίσης να αποσταλούν στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση των συσκευασιών της φορμόλης.
»Η εταιρεία “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” στο απολογητικό της υπόμνημα (σχετ. 24) παραπέμπει στην από 09-07-2010 επιστολή της (σχετ. 18) στην οποία δηλώνει ότι η φορμόλη χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη συντήρηση των νεκρών ψαριών και τον ψεκασμό των χρησιμοποιημένων διχτύων, χωρίς να δώσει επαρκή στοιχεία για τις απαιτούμενες ποσότητες και συγκεντρώσεις στις παραπάνω χρήσεις. Δεν δόθηκαν επίσης στοιχεία για την τελική διάθεση των 77 τόνων φορμόλης στο περιβάλλον. Όσον αφορά στη διαχείριση των συσκευασιών της φορμόλης, στο απολογητικό υπόμνημα αναφέρεται ότι “ένα μέρος των δοχείων αυτών έχει ήδη επιστραφεί στην προμηθεύτρια εταιρεία ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας”.
Από τα διαπιστωθέντα κατά τις επιθεωρήσεις της ΕΥΕΠ, τα λοιπά στοιχεία και παραστατικά που προσκομίστηκαν στην Υπηρεσία μας και τις δηλώσεις της εταιρείας “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” προκύπτει ότι ποσότητες φορμόλης κατέληξαν ενδεχομένως στην ατμόσφαιρα (μέσω αποτέφρωσης των νεκρών ιχθύων), τη θάλασσα (από τον ψεκασμό των διχτύων στην προβλήτα) και το έδαφος (από διάθεση των νεκρών ιχθύων στη χωματερή του Δήμου Πόρου πριν την σύναψη σύμβασης με την εταιρεία KAFSIS), χωρίς να είναι εφικτός ο υπολογισμός των σχετικών ποσοτήτων.
Όσον αφορά στις συσκευασίες της φορμόλης, η εταιρεία “ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ” απέστειλε παραστατικό επιστροφής στην προμηθεύτρια εταιρεία για ένα μικρό μόνο μέρος των δοχείων συσκευασίας τηςφορμόλης. Επισημαίνεται ότι η φορμαλδεΰδη θεωρείται τοξική και ύποπτη καρκινογένεσης».
Στην υπόθεση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Α», εμπλέκονται κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άσκησε ασφυκτικές πιέσεις να «θαφτεί» το θέμα, αλλά και νυν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος μεταφέρει τις πιέσεις του κλάδου στις αρμόδιες αρχές για να κλείσει η υπόθεση όσο πιο αθόρυβα γίνεται.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Κατσαρό, η φορμόλη προσβάλλει τόσο το συκώτι όσο και το αμυντικό σύστημα, ενώ δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για απολύμανση. Ο κ. Κατσαρός εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν αποκλείεται η χρήση της και σε ψάρια τα οποία καταλήγουν στην αγορά, καθώς κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί ψάρια με φορμόλη σε ιχθυοπωλεία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως μας εξήγησε, ακόμα και η χρήση που περιγράφει η εταιρεία είναι επικίνδυνη καθώς η ουσία μέσω του νερού περνά στα ψάρια για να καταλήξει στον άνθρωπο.
Η «Α» ως όφειλε και όπως πάντα πράττει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας επικοινώνησε και με την εταιρεία «ΔΙΑΣ», στο τηλέφωνο 210 5517900. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και την διαβεβαίωση ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ποτέ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια στις 13 Φεβρουαρίου, οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Πρωτοβουλία Πόρου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Πόρου. Πρωταγωνιστές ο κ. Γιάννης Δημητριάδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Πόρο, και ο νομικός κ. Νίκος Αντωνιάδης.
zoomblog